Blocul Electoral „PPEM - Iurie Leancă” nu se va alia cu partidele de stânga

Partidul Popular European din Moldova
Partidul Popular European din Moldova (serviciul de presă PPEM)

Consiliul Politic al Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” a declarat marţi că nu va purta negocieri pentru crearea alianţelor cu PSRM, condus de Igor Dodon, PCRM - lider Vladimir Voronin sau cu PPPN ( Renato Usatîi).

Mai mult, membrii Consiliului au menţionat că, după o analiză profundă a campaniei electorale pentru alegerile locale din 14 iunie, Blocul Electoral pare oarecum mulţumit de rezultatele obţinute, cu toate că aceasta a fost complicată şi cu multiple încălcări, se arată într-un comunicat de presă PPEM.

„Este un start foarte bun pentru o forţă politică nouă care nu a fost încă înregistrată şi care, pe durata campaniei electorale, s-a confruntat cu presiuni enorme din partea instituţiilor statului şi a altor concurenţi electorali. Mai mulţi candidaţi de pe listele PPEM au fost intimidaţi, dar ei nu au cedat şi au mers până la capăt. În urma acestor alegeri, putem spune că am trecut un test dificil, dar cu succes”, a declarat liderul Blocului Electoral.

Potrivit sursei citate, politicianului a mai menţionat că în perioada imediat următoare va fi încheiat procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova. În acest sens, în prezent are loc acţiunea de consolidare a structurilor teritoriale şi pregătirea pentru prezentarea actelor necesare pentru înregistrarea noii formaţiuni politice.

Precizăm la procesul de constituire a PPEM a fost lansat în a doua jumătate a lunii martie curent.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.