Blaga face un ultim apel către parlamentari pentru a respinge nocivul buget al USL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Liderul PDL, Vasile Blaga, a făcut marţi un apel în Parlament, pentru respingerea bugetului USL. Afirmând că bugetul propus de Ponta şi Chiţoiu este cel mai nociv văzut vreodată de la căderea comunismului şi până în prezent, Blaga le-a cerut colegilor din cele două Camere reunite ale Parlamentului să nu voteze bugetul pe anul viitor.

"Avem de ales între două căi", a precizat Blaga, prima, "o economie în picaj" şi cea de a doua, respingerea bugetului guvernului Ponta.

Blaga i-a acuzat pe guvernanţi că au ştiut să anunţe public faptul noile taxe vor aduce un miliard de euro la buget însă nu au scos o vorbă despre faptul că scumpirile determinate de introducerea noilor taxe vor scoate din bugetul fiecărui român 1.000 de lei anul viitor.

"Aţi făcut din 2014 anul scumpirilor, falimentelor şi al pierderilor locurilor de muncă" i-a acuzat Blaga pe reprezentanţii USL.

În linie cu observaţiile făcute în repetate rânduri de preşedintele Băsescu, care a arătat că Ministerului Dezvoltării condus de Liviu Dragnea i s-au alocat 1,2 miliarde lei pentru a finanţa proiecte care dispun deja de finanţare din bani europeni, Blaga a acuzat că bugetul este conceput pentru a da bani baronilor locali şi pentru a cumpăra capital politic electoral.

"Sare în ochi bugetul ministerului condus de Dragnea - procentual, ministerul dezvoltării are cea mai mare creştere de buget. De ce nu dă guvernul Ponta la ministerul Sănătăţii, de unde a tăiat? De ce nu dă 34% în plus co-finanţării cu fonduri europene. Răspunsul este simplu - anul viitor sunt două alegeri, iar bugetul Ministerului Dezvoltării este unul electoral", a declarat Blaga citat de Hotnews.

„Guvernul Ponta va rămâne în memoria colectivă sub numele 'Guvernul 7 cenţi + TVA'”, a afirmat Blaga, făcând un "ultim apel" către parlamentari pentru a nu vota un buget de care sunt "profund nemulţumiţi" atât oamenii de afaceri români cât şi cei străini.

"Niciodată protestele oamenilor de afaceri nu s-au făcut mai clar auzite" a precizat Blaga care şi-a exprimat convingerea că 2014 va fi anul scumpirilor şi falimentelor, dacă se votează "nocivul buget" al USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne