Biroul Naţional al USR-PLUS, pus pe "curăţenie generală": Toţi foştii ofiţeri de securitate vor fi excluşi din partid

Sergiu Hossu
Sergiu Hossu (Facebook - Sergiu Hossu)
D.B.
12.07.2021

Biroul Naţional al USR-PLUS a decis, vineri, să îi excludă din partid pe toţi rezerviştii din structurile de securitate naţională, informează Adevărul.ro. Fostul şef al PLUS Cluj şi actual şef al Cancelariei Prim-Ministrului, Sergiu Hossu, a explicat pentru sursa citată cum s-a ajuns la această decizie.

„Statutul USR prevede că e interzisă adeziunea foştilor ofiţeri din serviciile de securitate naţională, fie că vorbim de SRI, SIPI, SIE şi altele. Această interdicţie apare în formularul de adeziune la USR. Statutul PLUS prevede interdicţia doar în cazul foştilor ofiţeri sau colaboratori ai Securităţii. În Biroul Naţional s-a discutat despre situaţia persoanelor din USR PLUS care încalcă interdicţia din statutul USR. Concluzia a fost că această chestiune nu e negociabilă”, a declarat Hossu.

Decizia Biroului Naţional al USR-PLUS vine după ce, cu o săptămână în urmă, publicaţia menţionată dezvăluia că vicepreşedintele filialei municipale a USR PLUS Cluj-Napoca, Lucian Mate, a fost angajat timp de 7 ani al SRI.

„Am avut o ambiţie personală, am vrut să văd dacă reuşesc să intru în SRI. După 7 ani, mi-am dat demisia şi am luat-o de la început în IT. Am luat decizia de a renunţa şi din considerente financiare. Ca new joiner (nou venit - nr) în IT câştig mai bine decât un angajat cu grad de căpitan acolo”, a explicat el şi a precizat că la SRI a făcut analize economice, neavând legătură cu politica. Mate a ţinut să sublinieze că nu a ascuns niciodată că a lucrat în SRI.

Cât despre suspiciunile că ar lucra în continuare pentru SRI, Mate a replicat: „Nu este adevărat că rămâi în SRI. Dacă ai fost o dată în SRI, când ai ieşit se feresc ăia de tine ca de dracu. E un rulaj mare de personal, vine lume, pleacă lume, ca la orice instituţie de stat. Se mai satură oamenii. Gândiţi-vă că dacă acum vine cineva din SRI la mine la o discuţie, eu din trei întrebări îmi dau seama ce urmăreşte. Şi mie mi s-a spus direct că nu am ce discuta cu cei mai vechi”.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor