Birchall: Toţi condamnaţii pentru corupţie îşi iau tălpăşiţa în alte ţări de unde râd în nas autorităţilor române

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.01.2021

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall şi-a exprimat indignarea după ce un alt politician condamant definitiv pentru corupţie care trebuia să meargă la puşcărie a fugit din ţară pentru a scăpa de închisoare. Este vorba despre fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea, care s-a ales cu o sentinţă de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

"Condamnatul pentru acte de corupţie Marian Zlotea devine 'fugarul' şi 'refugiatul politic' Marian Zlotea! Da, aţi citit bine... acest domn scrie pe FB că este victimă politică şi a solicitat în altă ţară statutul de refugiat politic, deşi la ora aceasta ar fi trebuit legal să fie în custodia autorităţilor române! Este un deja vu ca toţi condamnaţii pentru corupţie (când ar trebui să execute pedeapsa şi să returneze statului român banii furaţi) să invoce că sunt victime politice, sunt persecutaţi politic şi îşi iau tălpăşiţa în alte ţări de unde râd în nas autorităţilor statului român!", a declarat Ana Birchall.

Fostul demnitar a solicitat "de urgenţă" Ministerului Justiţiei ca, în principal, împreună cu Parchetul General şi Consiliul Superior al Magistraturii să vină urgent cu măsuri care să împiedice fuga din ţară a acestor persoane certate cu legea (de exemplu de ce şi în ce condiţii sunt ridicate, cu destul de multă uşurinţă, măsurile precum controlul judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, consemn la frontieră etc?!).

"Până la urmă politica penală a unui stat este făcută ţinând cont în primul rând de realităţile din ţară, or, în ultima vreme, deja devine o modă ca toţi condamnaţii să îşi ia tălpăşiţa şi să nu execute pedeapsa prevăzută de hotărârea judecătorească, să nu returneze statului român banii furaţi. În schimb, cu tupeu, fie se dau cu zmeul, fie sunt prin ţări exotice, fie îşi afişează opulenţa prin vile luxoase în Italia sau invocă, cu maximă obrăznicie, că sunt 'victime politice'... Când furau banii românilor cinstiţi nu mai erau "victime politice'???", a adăugat Birchall.

Reamintim că fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea a anunţat la câteva ore de la pronunţarea sentinţei că este "nevinovat" şi că, "ştiind de această înscenare de sentinţă" ce urma "să mi se pregătească", a părăsit România şi a cerut "statut de refugiat politic în altă ţară". Detalii aici.

Marian Zlotea a fost trimis în judecată de DNA, împreună cu 14 foşti subalterni de-ai săi din ANSVSA, fiind acuzat, printre altele, că îi obliga pe inspectorii din Bucureşti să cotizeze lunar la PDL cu câte 3.000 de lei pentru a-şi păstra locul de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor