Birchall s-a alăturat echipei Nuclearelectrica. Se va ocupa de proiectele energetice în parteneriat cu SUA

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall va ocupa funcţia de reprezentant special pentru proiecte strategice şi relaţii internaţionale în cadrul companiei de energie Nuclearelectrica. În noua sa poziţie, Birchall va avea rolul de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice.

“Cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externă şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept a Universităţii Bucureşti, masterat şi doctorat în drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Din 2003, dna Birchall a revenit acasă cu familia şi s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovând interesele României de integrare în NATO şi aderare la UE.

Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică deţinând funcţia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, Ministrul Justiţiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinta Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinta delegaţiei Parlamentului României la OSCE”, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

La rândul său, fosta şefă a Justiţiei a declarat că este onorată să se alăture echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la “implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american”.

Totodată, Ana Birchall a afirmat că dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu.

“România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre”, a conchis fostul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne