Berlusconi primeşte o sentinţă cu închisoarea în procesul privind scurgerea de informaţii

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi. (FILIPPO MONTEFORTE / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
08.03.2013

Un tribunal italian l-a condamnat joi pe fostul prim-ministru Silvio Berlusconi la un an de închisoare, pentru publicarea în ziarul familiei sale a transcrierii unei conversaţii telefonice interceptate ilegal într-un scandal bancar din 2006, potrivit unui raport Reuters.

În conformitate cu legislaţia italiană, miliardarul în vârstă de 76 de ani nu va executa pedeapsa în închisoare până când toate posibilităţile de recurs nu au fost epuizate, iar instanţa superioară ar putea schimba decizia.

Cu toate acestea, surse judiciare au declarat că acuzaţiile se vor prescrie la mijlocul lunii septembrie, înainte ca recursul să poată fi finalizat. Deci indiferent de ce se întâmplă în recurs, este puţin probabil ca Berlusconi să facă închisoare.

Verdictul a fost emis în mijlocul unui impas politic generat de alegerile de săptămâna trecută, care nu au permis niciunui partid să formeze un guvern pe cont propriu, deşi formaţiunea de centru-dreapta a lui Berlusconi a ieşit pe locul doi în parlament.

Berlusconi este implicat într-o serie de procese distincte pentru acuzaţii de fraudă fiscală şi de plătire a unei prostituate minore în schimbul unor servicii sexuale, acestea urmând a se finaliza în această lună.

În urma verdictului de joi, el a negat că ar fi participat la vreun fel de fărădelegi şi a declarat că decizia a arătat că judecătorii duc o campanie motivată politic împotriva sa.

"Este imposibil să mai tolerăm astfel de persecuţii judiciare, care au loc de 20 de ani şi care reapar de fiecare dată când viaţa politică a ţării noastre trece prin momente complexe", a afirmat el într-o declaraţie.

Marţi, Berlusconi le-a spus suporterilor săi că partidului său, Poporul Libertăţii, va organiza mitinguri lunare împotriva a ceea ce el a descris ca procese motivate politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor