Bebeluş de un an "evadează" într-o plimbare nocturnă cu câinele familiei. Unde l-a găsit Poliţia? Părinţii şocaţi [video]

Bebeluşul scăpat din casă (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
16.05.2024

În zorii zilei de marţi, 13 mai, poliţiştii aflaţi la un punct de control în Villa La Lonja, un cartier popular situat în zona de sud a capitalei Cordoba, din provincia cu acelaşi nume din Argentina, au fost martorii unui episod neobişnuit: un copilaş în vârstă de un an mergea de-a buşilea pe un drum de pământ însoţit de un câine.

Ofiţerii - care patrulau în zonă - au luat bebeluşul în braţe, l-au înfăşurat într-o pătură şi l-au aşezat la adăpost. Apoi, cu ajutorul vecinilor, au reuşit să o localizeze pe mamă şi să i-l predea. Aceasta este o femeie în vârstă de 24 de ani care locuieşte în zonă.

Episodul, care a avut loc în jurul orei 03:30, s-a petrecut la intersecţia străzilor Manuel Astrada şi Rio Negro. Potrivit poliţiei din Cordoba, au fost implicaţi operatori ai camerelor de supraveghere de la 911 şi alţi membri ai forţelor de poliţie.

Miercuri dimineaţă, autorităţile din provincie au făcut publică înregistrarea video a camerelor de supraveghere, în care se poate vedea momentul în care poliţia a detectat copilul, precum şi restituirea acestuia familiei. În înregistrare se poate vedea şi cum câinele, animalul de companie al copilului, îl însoţeşte în permanenţă.

Subcomisarul Ariel Britos, care a participat la acţiunea de salvare, a explicat cum a ieşit copilul din casă: "Din cele povestite de mamă reiese că, de regulă, câinele are obiceiul să deschidă uşa şi iese afară. În acel moment critic, copilul se afla în pat împreună cu mama sa, însă în timp ce mama sa dormea, el s-a strecurat din pat târându-se de-a buşilea spre uşă şi a ieşit şi el în stradă".

"În scurt timp, împreună cu colegii care au reuşit să-l observe, s-a iniţiat o acţiune de căutare şi, ajutaţi de vecinii din zonă, am găsit-o pe mama copilului", a adăugat el.

Nu se ştie cât timp s-a târât copilul singur în aer liber, însă aceştia au precizat că, practic, a parcurs aproximativ 70 de metri de la domiciliu până în punctul în care a fost găsit de poliţişti. Copilul a fost găsit pe un drum de pământ, la mai puţin de doi metri de şoseaua principală.

"Se afla relativ aproape de casă, pentru că deşi se târa, copilului nu-i era frig, era sănătos şi foarte fericit. Deci credem că scăpase de curând de acasă. L-am învelit pentru ca roua nopţii să nu-i facă rău şi apoi i-am căutat familia", au explicat poliţiştii.

Cu copilul în braţe, poliţiştii au început să întrebe la casele din apropiere şi au organizat o "căutare în lanţ" pentru a o găsi pe mama lui, care dormea şi nu îşi dăduse seama că bebeluşul a ieşit la plimbare.

Alte surse familiarizate cu cazul au explicat că Serviciul Naţional pentru Copii, Adolescenţi şi Familie a fost chemat pentru a investiga dacă a fost un accident sau dacă părinţii copilului ar trebui traşi la răspundere. "Din ceea ce am văzut - uimirea mamei şi recunoştinţa ei s-au manifestat perfect conştient şi lucid - se pare că a fost o scăpare, ceva involuntar", a adăugat subcomisarul Britos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor