Băsescu: Singura soluţie a României - să atace decizia Consiliului JAI la Curtea Europeană de Justiţie

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Singura soluţie a României în momentul de faţă este aceea de a ataca decizia Consiliului JAI la Curtea Europeană de Justiţie, a opinat miercuri, într-o intervenţie la postul B1 Tv, fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, miercuri, că decidenţii politici de la Bucureşti nu au pregătit ''momentul'' Consiliului European din iunie în care a fost abordată situaţia imigranţilor.

"Pe mine de multe ori m-a scos din încurcătură ambasadorul de acolo (de la Bruxelles, Mihnea Motoc — n.r.). Or, ambasadorul Motoc nu mai este la Bruxelles. Avem ambasador nou, avem preşedinte nou şi prim-ministru incompetent. Deci avem trei belele pe cap. Nu mai vorbim de ministrul de Externe, care este foarte bun jurist, însă e clar că nu au pregătit momentul Consiliului European din iunie", a declarat Traian Băsescu, citat Agerpres.

Fostul preşedinte al României susţine că, dacă ar fi în locul guvernanţilor, s-ar adresa Curţii Europene de Justiţie în chestiunea relocării imigranţilor în România.

"Ce s-a întâmplat încalcă tratatul şi obligaţiile statelor membre, dar şi obligaţiile noastre prin tratatul de aderare. Este încălcat şi tratatul consolidat al UE, şi tratatul nostru de aderare. Este încălcată şi Constituţia, la art.3, alin.4, care interzice relocări de populaţii pe teritoriul României. Toată lumea vorbeşte de 'relocări', în Constituţie scrie 'strămutare'. E echivalent. (...)

Argumentul este că nu am nicio vină, pentru că nu sunt stat membru Schengen, au fost penetrate frontierele Schengen, nu ale României, şi argumentul suprem este în Constituţia noastră. Aş face această acţiune, pentru că vor veni mulţi alţii, asta e problema", a subliniat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne