Oprea are grijă de interesul naţional. UNPR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.09.2015

Partidul condus de generalul Gabriel Oprea, UNPR, a anunţat, miercuri, că nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de liberali pentru că actualul guvern este unul "bun" şi trebuie să meargă mai departe.

"UNPR îşi reafirmă susţinerea pentru coaliţie, pentru guvernul din care face parte şi pentru preşedintele României, pe problemele ce ţin de securitatea naţională. (...) Considerăm că acest guvern este unul bun şi trebuie să meargă mai departe. În plan politic, suntem alături de partenerii noştri din PSD, continuăm parteneriatul corect cu preşedintele României şi încurajăm dialogul orientat spre consens atât între Putere şi Opoziţie, cât şi între partide şi societate.

Avem nevoie de acest consens, dar el trebuie să vizeze priorităţile românilor şi nu priorităţile partidelor. Din acest motiv, UNPR nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului", se arată într-un comunicat de presă al UNPR, citat de Mediafax.

Cea de-a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe VVictor Ponta", a fost citită miercuri în plenul Parlamentului. Dezbaterea va avea loc marţea viitoare, de la aceeaşi oră, în plenul reunit al celor două Camere.

Pentru ca moţiunea să îşi îndeplinească scopul, liberalii au nevoie de voturile a cel puţin jumătate plus unu din numărul total de parlamentari, 278. Deşi UDMR a anunţat miercuri că susţine moţiunea liberalilor, dacă niciunul dintre membri coaliţiei de guvernare nu se răzgândesc, şansele ca aceasta să treacă sunt nule.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor