Băsescu: Numirea lui Tudose, un pact între Iohannis şi Dragnea

Iohannis ar fi acceptat numirea lui Tudose în fruntea Guvernului în schimbul promisiunii lui Dragnea că Guvernul va aloca 2% din PIB Apărării. Preşedintele nu a vorbit însă cu cine trebuie căci, în două, trei luni, Dragnea va pierde autoritatea asupra lui Tudose, opinează Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier a fost parte a unui "pachet de înţelegere" între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a garantat că Guvernul va aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, a declarat joi seara fostul preşedinte Traian Băsescu, la B1 TV.

"Numirea lui Tudose a fost în pachetul de înţelegere. Adică îţi numesc ce premier vrei, chiar şi cu plagiatul făcut, dar îmi dai 2% pentru Apărare, asta a fost înţelegerea. Acum, nu ştiu dacă dl Iohannis a discutat cu cine trebuia, pentru că, după părerea mea, în două, trei luni dl Dragnea nu mai are autoritate asupra lui Tudose. Deci, va trebui să reia discuţia cu Tudose. Dar pentru preşedintele Iohannis, pe bună dreptate, pentru onorabilitatea lui este vital ca România să cheltuiască două procente din PIB anul acesta", a susţinut Băsescu, preluat de Agerpres.

În viziunea lui Băsescu, preşedintele Iohannis va fi discreditat dacă nu obţine de la Guvern 2% pentru Apărare, după ce a "defilat cu el pe plan internaţional şi a fost pupat şi lăudat", în timp ce Dragnea gândeşte în relaţia cu şeful statului la modul: "ori eşti cuminte, ori nu ai 2%".

De asemenea, Liviu Dragnea îşi imaginează, probabil, că l-a ajutat pe Iohannis în schimbul libertăţii sale, a mai opinat Băsescu, potrivit căruia Iohannis nu se va băga însă să îi salveze pielea liderului PSD.

"Aşa îmi imaginez că e în capul lui Dragnea. Dar dacă va merge spre dezastrul lui Dragnea ancheta DNA, Iohannis nu se va băga", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a mai susţinut că Guvernul are cum să aloce şi 2% pentru Apărare şi, în acelaşi timp, să majoreze salariile şi prestaţiile sociale doar dacă împrumută bani.

"Cu bani împrumutaţi pot să le facă pe amândouă", a susţinut Băsescu, potrivit căruia există, de asemenea, posibilitatea ca România să primească rachete Patriot şi să le plătească în timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne