Băsescu i-a zis lui Rompuy că Pactul fiscal ar putea fi votat în două săptămâni la Cameră

Preşedintele român, Traian Băsescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
25.04.2012

Traian Băsescu l-a informat miercuri pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că în două săptămâni Tratatul fiscal ar putea fi votat în Camera Deputaţilor.

”L-am informat pe domnul preşedinte cu privire la perspectiva adoptării Pactului fiscal, care se află în Parlament şi, probabil, în două săptămâni va trece de Camera Deputaţilor”, a precizat şeful statului în cadrul declaraţiilor comune de presă.

Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum, la votul final aflându-se, printre altele, şi ratificarea Tratatului de guvernanţă fiscală.

Tratatul, semnat de şefii de stat şi de guvern la 2 martie, la Bruxelles, va intra în vigoare după ce va fi ratificat de 12 state.

Documentul prevede un deficit structural de maximum 3% şi o datorie publică de cel mult 60%, în caz contrar urmând să se aplice sancţiuni semi-automate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor