Băsescu: Europa, un continent aflat în război terorist. Problema e ce facem cu educaţia islamistă

Dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile ar fi o chestiune de şase luni - un an să distrugă Statul Islamic, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Când o naţiune întreagă se bucura de Ziua Naţională, un nemernic cu un camion a secerat peste 80 de vieţi şi alte sute de oameni au ajuns în spitale - asta arată faţa hidoasă a terorismului, cinismul, a declarat vineri, la RFI, fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Sincer, sentimentul pe care-l am este că s-a întâmplat în România, pentru că nici nu poţi avea alt sentiment. Oriunde în Europa civilizată se întâmplă acest lucru, ai sentimentul că ai primit tu, cetăţean european, o lovitură, că ai fost tu victima acelui atac mişelesc”, a precizat fostul şef de stat.

Traian Băsescu crede că a venit momentul să ne gândim, în mod real, „ce vrem cu continentul nostru”.

„Este un continent aflat în război, în război terorist. Nu va fi suficient să distrugem Statul Islamic. Dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile pentru asta, cu certitudine ar fi o chestiune de şase luni — un an să dispară această organizaţie Stat Islamic.

Însă, marea problemă este ce facem cu educaţia islamistă, pentru că această educaţie există în Europa, într-un procent tot mai mare din populaţia care vine să îşi găsească adăpost în raiul de prosperitate european.

Iar răspunsul la ospitalitate şi la demagogia cu politically correct (corectitudine politică) este că foarte uşor cetăţeni, fie ei şi deja europeni, la a doua, a treia generaţie, dar de educaţie islamistă, sunt recrutaţi pentru acte teroriste”, a subliniat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne