Băsescu, atac la Iohannis: România, în război hibrid. În astfel de momente nu mai torni gaz pe foc

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Invitat duminică la TVR, fostul şef al statului Traian Băsescu a opinat că în România este o "atmosferă de război hibrid", iar în astfel de momente nu mai trebuie "să torni gaz pe foc", relatează Agerpres.

"Războiul hibrid înseamnă un război care nu se duce cu tancurile, nu se duce cu armate regulate, ci se duce cu dezinformare, cu manipulare până la prăbuşirea instituţiilor statului. Permiteţi-mi să vă spun că una dintre obligaţiile preşedintelui este ca în astfel de momente să aibă grijă ca statul să nu colapseze. În astfel de momente nu mai torni gaz pe foc. Opreşti focul, că şi bătălia politică are o limită până la care este legitim să o duci. Când această bătălie este împinsă către dezagregarea funcţionării statului, nu mai e în regulă (...) Eu nu sfătuiesc pe nimeni, spun doar o părere", a afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat că "nu întotdeauna duşmanul oficial este agresorul", el adăugând că sunt "state puternice sau foarte puternice" care "au nevoie de noi ca aliat, ca prieten, dar care nu ne vor foarte puternici, ne vor mai slabi, ca să ne spună 'faci aia, faci aia'".

Declaraţiile lui Traian Băsescu au fost făcute în contextul în care sute de mii de români ies, de 13 zile în şir în stradă, revoltaţi de modificarea noaptea, pe furiş, a legislaţiei penale în favoarea corupţilor. În acest context, preşedintele Iohannis a cerut PSD-ului să asculte vocea Străzii şi să guverneze transparent, în folosul românilor nu a unui grup restrâns de beneficiari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne