Baschet feminin: CSB Teleorman merge la Tg. Mureş fără pivotul american Kari Laplante

(JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

CSB Teleorman va evolua joi la Târgu Mureş, cu CS Nova Vita, în prima partidă din play-off-ul campionatului naţional al Diviziei A de baschet feminin, fără una dintre jucătoarele sale de bază, pivotul american Kari Laplante.

Aceasta nu mai face parte din lotul echipei din Alexandria, ultimul său meci fiind chiar cu Nova Vita, în etapa a XXX-a, când a jucat modest.

Directorul de la CSB Teleorman, Călin Voicu, a declarat miercuri că decizia privind renunţarea la serviciile jucătoarei din SUA a fost luată pe fondul evoluţiei slabe din ultima parte a sezonului regulat, mai ales în meciuri cu adversari puternici cum sunt Aradul şi Tg. Mureş.

Totuşi, Laplante s-a remarcat la Alexandria, de-a lungul campionatului, prin eficacitate şi recuperările reuşite. Mai mult, jucătoarea venită în toamna anului trecut din SUA a fost selecţionată recent, în urma votului, în selecţionata Sudului pentru All Star Game 2012, găzduit de Alba Iulia.

La Tg. Mureş CSB Teleorman va merge fără Kari Laplante, dar şi cu profesorul Călin Voicu pe banca tehnică, antrenorul Mădălin Piperea conducând echipa din campionatul naţional U14 în turneul semifinal A care se desfăşoară în perioada 6-8 aprilie la Braşov.

Despre partida din deplasare Călin Voicu ştie că "este una extrem de dificilă", jucătoarele de la Nova Vita arătând superioritate în meciul din 23 martie, când au învins la Alexandria cu 65-58, în meciul ce a decis ocupanta locului patru al clasamentului Diviziei A la sfârşitul sezonului regulat.

De altfel, cu două jocuri programate pe terenul propriu, din totalul de trei, mureşencele rămân favorite pentru calificarea în faza următoare a play-off-ului, alexăndrencele fiind considerate, totuşi, revelaţia acestei ediţii de campionat naţional, prin locul cinci obţinut la finalul sezonului regulat.

Partida de la Tg. Mureş va fi arbitrată de doi deţinători de ecuson FIBA, Fabiana Niţu şi Ciprian Stoica, ambii din Sibiu. Recent, Fabiana Niţu a oficiat în turneul final al Euroligii feminine de baschet, care a avut loc în oraşul Istanbul.

Următoarea partidă dintre CSBT şi Nova Vita va avea loc la Sala Sporturilor din Alexandria în ziua de 12 aprilie, un al treilea joc fiind programat, dacă va mai fi cazul, pe 18 aprilie la Tg. Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor