Atletism: Federaţia greacă intră în grevă din cauza reducerilor bugetare

(JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

Preşedintele Federaţiei elene de atletism a anunţat marţi că forul pe care îl conduce ia în considerare o încetare a lucrului din cauza reducerilor bugetare din ultimii doi, în urma crizei care a lovit Grecia, transmite AP.

Vassilis Sevastis a declarat că federaţia va avea o reuniune de urgenţă miercuri pentru a decide asupra intrării în grevă pentru a presa guvernul să revină asupra reducerilor bugetare efectuate.

Sevastis a precizat că antrenorii federali şi furnizorii nu au fost plătiţi de luni întregi din cauza reducerilor bugetare.

O suspendare a activităţii ar fi o ruşine pentru Grecia, înaintea aprinderii flăcării olimpice la Olympia, în sudul ţării, pe data de 10 mai, pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Ar putea însemna, de asemenea, neparticiparea atleţilor greci la competiţii internaţionale, precum Campionatele Europene de la Helsinki, la vară.

Oficiali ai Comitetului Olimpic Elen au refuzat să comenteze asupra impactului acestei greve asupra atleţilor care urmează să participe la JO 2012.

"Am propus această acţiune din cauza faptului că reducerile bugetare suferite de federaţie anul trecut şi anul acesta sunt aşa mari, încât nu ne permit să acoperim nici nevoile noastre de bază. Nu ne putem face munca aşa cum trebuie", a spus Sevastis.

Bugetul a fost redus cu o treime faţă în 2011 şi tot atât în 2012, iar Federaţia elenă are 6,5 milioane de euro de cheltuit anul acesta, cu antrenori şi alţi angajaţi neplătiţi de până la 10 luni.

"Circa 2 milioane de euro au fost tăiate anul trecut, bani pe care îi datorăm atleţilor, antrenorilor, cluburilor şi furnizorilor. După ce anul acesta au fost efectuate noi tăieri, am ajuns la fundul sacului din punct de vedere financiar. Vrem ca guvernul să revină asupra deciziei de reducere", a spus Sevastis.

Ameninţarea formulată de Sevastis a venit după ce mai mulţi atleţi de top s-au plâns de faptul că bazele de antrenament create pentru JO din 2004 de la Atena nu au fost întreţinute din cauza reducerilor bugetare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor