Baseball: Magic Johnson, fosta vedetă NBA, e noul patron al echipei LA Dodgers

(Al Bello / Getty Images)
Epoch Times România
28.03.2012

Un grup în fruntea căruia se regăseşte legenda NBA Magic Johnson a câştigat o licitaţie organizată pentru vânzarea clubului Los Angeles Dodgers, din Liga americană profesionistă de baseball (MLB), pentru suma record de 2 miliarde de dolari, a anunţat clubul.

Preţul obţinut de actualul proprietar Franck McCourt este cea mai mare sumă plătită pentru o echipă sportivă în America de Nord şi nu include şi emblematicul Dodger Stadium, care face obiectul unei tranzacţii separate pentru, se pare, 150 de milioane de dolari.

Magic Johnson a condus-o pe Los Angeles Lakers la cinci titluri în Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), înainte de a se retrage în 1991 după ce a anunţat că este seropozitiv. El a avut mai multe tentative de revenire pe parchet, apoi şi-a încercat norocul ca antrenor la Lakers, însă ulterior a intrat în afaceri unde a înregistrat un real succes.

"Sunt mulţumit de ideea de a face parte din echipa istorică a lui Dodgers şi am intenţia de a construi o formaţie şi mai puternică", a declarat Magic Johnson.

LA Dodgers a fost plasată în faliment în luna iunie după refuzul comisarului MLB, Bud Selig, de a aproba creşterea drepturilor TV la o valoare de 3 miliarde de dolari între Dodgers şi canalul Fox. Motivul invocat de Selig a fost acela că Franck McCourt ar fi intenţionat să-şi acopere datoriile personale prin acest acord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor