Baschet: Brazilia a convocat 4 jucători din NBA pentru JO 2012 de la Londra

(BULENT KILIC / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.05.2012

Leandro Barbosa, de la Indiana Pacers, şi Nene, de la Washington Wizards, din campionatul profesionist nord-american (NBA), au fost incluşi în echipa olimpică de baschet a Braziliei pentru Londra, deşi aceştia au declinat prezenţa la calificările de anul trecut.

 

Antrenorul Braziliei, argentinianul Ruben Magnano, care a condus naţionala ţării sale la aurul olimpic de la Atena în 2004, a explicat că vrea să aibă la Londra cea mai puternică echipă.

Cei doi jucători din NBA nu au participat la turneul de calificare, în care Brazilia a obţinut biletul pentru Londra, după o pauză de 16 ani.

În lot figurează alţi doi jucători din NBA, Anderson Varejo de la Cleveland Cavaliers şi Tiago Splitter de la San Antonio Spurs.

La JO 2012, Brazilia face parte din grupa B alături de Spania, vicecampioana olimpică, Marea Britanie, Australia şi China.

Iată lotul de 15 jucători selectaţi, care se va reduce la 12 pentru turneul olimpic: Marcelo Huertas (Barcelona), Larry Taylor (Bauru), Raulzinho (Lagun Aro BGC), Leandro Barbosa (Indiana Pacers), Marcelo Machado, Caio Torres (ambii Flamengo), Marquinhos (Pinheiro), Alex, Guilherme Giovannoni (ambii Brasilia), Anderson Varejao (Cleveland Cavaliers), Tiago Splitter (San Antonio Spurs), Rafael Hettsheimer (Zaragoza), Nene (Washington Wizards), Ricardo Fischer (Sao Jose) şi Ronald (Brasilia).

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor