Sumo: Primul luptător profesionist african a devenit numărul 1 la categoria sa

Egipteanul Abdelrahman Ahmed Shaalan, primul luptător profesionist de sumo din Africa. (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.05.2012

Egipteanul Abdelrahman Ahmed Shaalan, primul luptător profesionist de sumo din Africa, a urcat pe primul loc la categoria "jonkuchi", a şasea şi ultima divizie în sumo-ul profesionist din Japonia, după ce a câştigat vineri primul său turneu.

 

Shaalan, al cărui nume în "dohyo", zona de luptă, este "Osunaarashi" (furtună puternică de nisip), a realizat un parcurs fără greşeală în primul său turneu profesionist, obţinând 7 victorii din tot atâtea lupte.

"Am intrat astăzi în luptă gândindu-mă doar la victorie. Visul meu este să devin "yokozuna" (cel mai înalt rang din sumo), aşa că mă voi pregăti mai intens pentru a câştiga din nou", a declarat Shaalan.

În vârstă de 20 ani, luptătorul egiptean (1,89 m şi 145 kg) a început să practice sumo-ul în urmă cu cinci ani, iar în 2008 a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori. În luna ianuarie a acestui an, el a trecut testele fizice obligatorii pentru a deveni profesionist, înregistrând prima victorie din cariera sa în luna martie, în Japonia.

Printre luptătorii profesionişti de sumo se numără mai mulţi străini, cei mai numeroşi fiind mongolii, care joacă un rol de prim rang în acest sport ancestral japonez.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor