Başcanul Găgăuziei vrea să fie negociator din partea Moldovei în formatul 5+2

Başcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a declarat pentru Unimedia că este gata şi a propus autorităţilor de la Chişinău să fie inclusă în lista delegaţiei moldoveneşti care participă la negocierile în formatul 5 2 pentru reglementarea diferendului transnistrean.
Găgăuzia
Găgăuzia (ro.wikipedia.org)

„Am propus ca eu, în calitate de başcan al autonomiei, să fiu inclusă în acel grup de negociatori din partea Republicii Moldova care participă la negocierile în formatul 5+2. De ce nu? Le-am sugerat tuturor conducătorilor noştri să facă din Autonomia Găgăuză un exemplu de succes. La noi funcţionează Legea cu privire la Statutul special al Găgăuziei... Noi ne dezvoltăm. Conducerea şi populaţia din regiunea transnistreană ar avea spre ce tinde”, a spus Irina Vlah.

Aşa-zisul Minister de Externe de la Tiraspol a criticat însă dur declaraţia başcanului Găgăuziei, Irina Vlah de a fi parte in procesul de negocieri în formatul 5+2. Într-un comunicat dat publicităţii acesta spune că „a rămas nedumerită de declaraţiile neechilibrate ale membrului Cabinetului de Miniştri de la Chişinău, Irina Vlah”.

Pentru mai multe informaţii, citiţi şi: Semnele îngrijorătoare ale pregătirii federalizării R.Moldova