Favorita Moscovei, Irina Vlah – noul guvernator al UTA Găgăuzia

(Photos.com)

În Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, duminică 22 martie, oamenii şi-au ales başcanul. Alegerile s-au încheiat cu primul tur, fiind câştigate de Irina Vlah, candidatul susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Potrivit gagauzinfo.md, aceasta a obţinut 51,01% din numărul total de voturi.

Postul rusesc de televiziune Pervîi Kanal, a difuzat în ziua alegerilor, un reportaj din care era foarte clar că Irina Vlah este protejata Moscovei, lucru ştiut încă de la vizita celor trei deputaţi ruşi, de acum două săptămâni, în Găgăuzia, aducând câştigarea alegerilor şi mai aproape de candidatul susţinut de PSRM.

Imediat ce Comisia Electorală Centrală a prezentat datele obţitute de cei 10 candidaţi, Irina Vlah a ţinut să mulţumească celor care au votat-o, promiţând că va „fi un Başcan pentru toţi cetăţenii Regiunii”.

Vlah a declarat pentru Realitatea.md că aşteaptă ca rezultatele alegerilor de duminică să fie recunoscute oficial, adăugând că planifică să se intâlnească cu ceilalţi candidaţi pentru a le propune să colaboreze pe viitor.

„Vreau să unesc toţi găgăuzii, pentru a schimba viaţa în regiune. E foarte important pentru mine să păstrăm limba noastră în Găgăuzia, şi cultura”, a menţionat noul guvernator al UTA Găgăuzia.

Favorita Kremlinului a mai subliniat că-şi doreşte stabilirea unor legături strânse cu Chişinăul, continuând să urmeze, totuşi, prevederile acordului semnat cu Moscova la 10 februarie, în care se stipulează colaborarea economică, socială, comercială, umanitară, plus deschiderea de noi companii şi crearea locurilor de muncă.

„La Moscova există şi acum agenţi economici, dispuşi să vină la noi şi să înceapă munca pentru deschiderea unor noi companii”, a specificat Vlah.

Precizăm că ex-başcanul UTA Găgăuzia a fost până nu demult, Mihail Formuzal, din 29 decembrie 2006 în primul mandat şi 14 februarie 2011 în cel de-al doilea mandat, nemaiavând dreptul să candideze după două mandate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe