Barna: Cîţu i-a spus lui Cioloş că are sprijinul PSD. Decizia PNL a fost de a trece la USL 2.0

Dan Barna
Dan Barna

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat joi seara, la Digi24, că partidul pe care îl reprezintă va fi partid de opoziţie, în contextul în care şeful PNL, Florin Cîţu, i-a transmis lui Dacian Cioloş că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD.

"Da (este o certitudine despărţirea PNL de USR - n.r.), a fost o comunicare cât se poate de formală din partea preşedintelui PNL transmisă preşedintelui nostru, dl. Dacian Cioloş, prin care ne-a spus că a obţinut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament. Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puţin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv", a declarat Dan Barna.

Întrebat ce va face USR în această nouă situaţie politică, fostul vicepremier a replicat că partidul său va trece în opoziţie, întrucât PNL a ales să continue în formula "USL 2.0".

"În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă şi se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR şi se refăcea coaliţia. Decizia celor de la PNL înţelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare şi o susţinere care există deja de o lună şi jumătate, ne amintim toată susţinerea explicită de la moţiunile de cenzură. USR va intra în opoziţie în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziţie după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziţie, care în mod responsabil va susţine proiectele importante şi reformele de care România are nevoie şi care se află pe agenda USR", a adăugat Dan Barna.