Bărhălescu (MDRT): Touroperatorul german TUI nu pleacă din România, dar are de recuperat 287.500 euro

Epoch Times România
16.08.2012

Touroperatorul german TUI nu se va retrage din România, însă are de recuperat aproximativ 287.500 de euro din această ţară, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Bărhălescu.

"Touroperatorii germani nu se vor retrage anul viitor de pe piaţa românească. Am fost într-o vizită în Germania şi am discutat strategiile de marketing şi comunicare pe care le pregătim la nivel de piaţă, dar şi la nivel de agenţi de turism din Germania, astfel încât să reuşim să determinăm o creştere a vânzărilor din partea pieţei germane şi nu numai", a declarat Cristian Bărhălescu.

Potrivit acestuia, în prezent se fac demersurile necesare pentru achitarea unor plăţi restante către touroperatorii din Germania, corespunzătoare contractelor de promovare a turismului românesc semnate în 2011, în valoare totală de 287.500 euro.

Secretarul de stat pentru turism Cristian Bărhălescu şi turoperatorii germani care vând destinaţii româneşti de turism au avut o serie de întâlniri la începutul acestei săptămâni, la Berlin, pentru a stabili condiţiile de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru anul viitor. Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, discuţiile s-au axat, în mod special, pe analiza situaţiei din anii precedenţi cu privire la turiştii germani care au vizitat România.

"Până la finalul acestui an se va elabora o analiză ce vizează atât numărul vizitatorilor germani, cât şi gradul de satisfacţie a acestora. Analiza va sta la baza unor decizii viitoare pentru eficientizarea colaborării cu turoperatorii străini", se arată în comunicat.

Un alt subiect important a fost negocierea modalităţilor de promovare a destinaţiilor turistice din Romania de către turoperatorii germani în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor