Bărbat de 63 de ani a încetat din viaţă după ce a fost pus la pământ de poliţişti

Echipaj de Politie
Echipaj de Politie (Epoch Times România)
Ana Ion
16.04.2021

Un bărbat a murit după ce a fost trântit de poliţişti la pământ şi a fost imobilizat, relatează Digi24.ro. Conform sursei citate, bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a refuzat să părăsească terasa pe care se afla, în zona autogării din Piteşti. Poliţiştii erau în zonă deoarece în apropiere avea loc un incendiu şi evacuau perimetrul.

Purtătorul de cuvânt al IJP Argeş a declarat că poliţiştii i-au cerut să părăsească zona, bărbatul a fost recalcitrant, nu s-a supus indicaţiilor şi a refuzat iar poliţiştii au "procedat la evacuarea sa."

Pus la pământ de poliţişti, bărbatul, în vârstă de 63 de ani, ar fi intrat în stop cardio respirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Unul dintre poliţişti ar fi încercat să îl imobilizeze cu piciorul pe bătrânul căzut la pământ. Asupra bărbatului ar fi fost găsite mai multe medicamente care erau pentru o boală gravă. În urma tragicului incident, a fost deschis un dosar de purtare abuzivă şi ucidere din culpă.

"În timp ce asigurau intervenţia pompierilor la un incendiu, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Piteşti au fost nevoiţi să încătuşeze un bărbat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise reclalcitrant. Bărbatul, de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. La faţa locului a ajuns un echipaj al Ambulanţei pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, însă acesta a decedat. A fost informat procurorul”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

Întrebat de presă despre cele întâmplate, ministrul de Interne a declarat că ancheta a fost preluată de un procuror iar vinovaţii trebuie să plătească. Poliţiştii care au intervenit erau de la Secţia 2 din Piteşti.

„Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenţii este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror şi sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el... Le cer mereu angajaţilor să intervină cu calm şi responsabilitate”, a declarat Lucian Bode.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor