Bărbat atacat de urs în curtea casei sale din staţiunea Colibiţa

Urs (Facebook)
Ana Ion
29.08.2024

Un bărbat a fost atacat de urs, în noaptea de miercuri spre joi, în curtea unui imobil din staţiunea Colibiţa, situată la poalele Munţilor Călimani.

Ca urmare a acestui atac, a fost emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, populaţia fiind sfătuită să îşi ia măsuri de autoprotecţie, relatează Agerpres.

Bărbatul, care era conştient şi cooperant, a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat la spital.

Managerul SAJ Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a precizat că pacientul este un bărbat de 54 de ani din Colibiţa, care a suferit mai multe plăgi şi contuzii la mâini, cap şi abdomen, dar fără risc vital.

Potrivit lui Muzsi, ursul ar fi pătruns în gospodăria bărbatului şi a luat un porc din grajd, dar a fost văzut de fiul victimei, care şi-a alertat tatăl. Acesta din urmă ar fi ieşit în curte şi ar fi încercat să îndepărteze ursul, moment în care a fost atacat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor