Barack Obama se deplasează în Belgia cu 'The Beast', maşina sa ultrablindată

Preşedintele american Barack Obama. (MANDEL NGAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2014

Limuzina preşedintelui american este o adevărată bijuterie de securitate, care îl poate proteja de aproape toate atacurile şi îl însoţeşte peste tot pe şeful administraţiei Statelor Unite. A fost adusă în Europa cu un avion special închiriat în acest scop, scrie lalibre.be.

Numită 'The Beast', limuzina lui Barack Obama este un 'monstru' pe roţi, cu o lungime de 5,5 m şi o greutate de peste 7 tone, propulsată de un motor Chevrolet Kodiak - între pick-up şi camion. Este cea mai bine protejată maşină din lume.

Pentru a-l putea însoţi pe Barack Obama peste tot din 2009, 'The Beast' este pregătită pentru aproape toate eventualităţile. Se spune că uşile sunt aproape imposibil de deschis din interiorul maşinii, fiind fabricate din plăci groase de 20 cm din fier, aluminiu, titan şi materiale ceramice care formează armura vehiculului. Geamurile au o grosime de 12,7 cm, fiind alcătuite din cinci straturi de sticlă, echivalentul unui Boeing 757. Pasagerii sunt astfel imuni la atacurile cu explozivi sau arme chimice.

Nici rezervorul nu poate fi luat drept ţintă: maşina este echipată cu un sistem de stingere a incendiilor asemănător cu cel de pe maşinile de curse, rezervorul este blindat şi cu combustibil diesel mai puţin volatil decât carburantul clasic şi, prin urmare, mai puţin expus riscurilor de explozie.

Blindajul este completat de roţi ranforsate cu kevlar, iar în maşină se află un echipament interior ce cuprinde resurse de oxigen şi pungi de sânge compatibil cu cel al preşedintelui.

Toate aceste dotări trebuie să îl facă pe Obama să călătorească în linişte şi siguranţă în limuzină, unde poate fi însoţit de patru persoane, aşezate în jurul unui mic birou. Orice ar fi, există întotdeauna cel puţin două persoane cu preşedintele. Şeful sistemului de securitate al preşedintelui călătoreşte pe o strapontină, alături de şoferul experimentat, care poate efectua faimoasa întoarcere J, constând în rotaţia rapidă la 180 grade pentru a scăpa de o eventuală ameninţare frontală. În plus, şoferul are la dispoziţie un sistem de vedere nocturnă, încheie lalibre.be.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor