Barack Obama a exclus posibilitatea unei intervenţii militare a ţării sale în Ucraina

Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
20.03.2014

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a exclus, miercuri, posibilitatea unei intervenţii militare a ţării sale în Ucraina, dar a promis să acţioneze pentru constituirea unui vast front diplomatic împotriva Rusiei, scrie AFP, preluată de Moldpres.

"Nu ne vom lansa într-o intervenţie militară în Ucraina. Cred că şi ucrainenii ar recunoaşte că înfruntarea Rusiei cu mijloace militare nu ar fi adecvată şi nici în beneficiul Ucrainei", a declarat liderul de la Casa Albă în cursul unui interviu acordat unui post local de televiziune din San Diego.

În schimb, "vom mobiliza resursele noastre diplomatice pentru a asigura o coaliţie internaţională solidă, care va transmite un mesaj clar", a adăugat el.

Este de precizat faptul că Ucraina a decis să nu mai facă parte din Comunitatea Statelor Independente(CSI), organizaţie formată din foste state sovietice, a anunţat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrii Parubii, potrivit AFP şi EFE, scrie Moldpres.

"A fost luată decizia nu doar de a renunţa la preşedinţia CSI, dar şi de a începe procedura de ieşire din componenţa CSI", a precizat Andrii Parubii, într-o conferinţă de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor