Banca Piraeus a preluat ATEbank

ATEbank a fost preluată de Piraeus, ambele fiind bănci din Grecia, care au deschise sucursale şi în România. Tranzacţia face parte din procesul de restructurare şi consolidare financiară a sistemului bancar elen.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
29.07.2012

ATEbank, controlată de stat, a fost preluată de Piraeus, ambele fiind bănci din Grecia, care au deschise sucursale şi în România. Tranzacţia face parte din procesul de restructurare şi consolidare financiară a sistemului bancar elen.

Piraeus, a patra mare instituţie de credit din Grecia, a preluat, prin absorbţie, activele viabile ale ATEbank, inclusiv sucursala din România. "Piraeus are două opţiuni în acest moment în România, fuziunea celor două sucursale locale sau vânzarea ATEbank România, care era deja anunţată de statul elen. O decizie va fi luată în următoarea perioadă. Există interes pentru preluarea ATEbank România", au declarat surse bancare.

Toată reţeaua de sucursale ale ATEbank va opera în cadrul Piraeus Bank, începând cu 30 iulie, menţinându-şi brandul comercial "ATEbank". Toate tranzacţiile clienţilor vor continua să fie derulate la fel ca până acum, fără nicio schimbare, au anunţat cei de la Piraeus Bank.

Cele două bănci au active de 75 miliarde de euro, depozite de 35 de miliarde de euro şi un sold al creditelor de 47 miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor