Bac 2014: Peste 44.000 de elevi nu s-au prezentat la examen. Dublu faţă de 2013

Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat
Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat (Epoch Times România)

Numărul elevilor care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat din vară după ce au terminat clasa a a XII-a este de peste 44.000, cifra fiind dublă faţă de 2013.

Judeţul Brăila este judeţul cu cei mai mulţi copiii care au terminat liceul şi nu au îndrăznit să se înscrie la examen, înregistrându-se un procent de 40% de elevi care s-au hotărât să nu susţină bacalaureatul.

Pe locul doi la absenteism sunt elevii din judeţul Ilfov înregistrând un procent de 37% din absolvenţi, iar pe locul al treilea este Iaşi - aproape 35%.

În topul judeţelor în care s-au prezentat cei mai mult elevi este Giurgiu unde numai 8,17 la sută dintre absolvenţii de 12 clase nu s-au înscris la examenul de bacalaureat, fiind urmat de Neamţ cu 14 la sută şi de Teleorman cu 16,22 la sută.

În Bucureşti s-au înscris la examen 12.000 de elevi dintre cei peste 17.000 care termină în acest an şcolar clasa a XII-a.

În anul 2013, rata de promovare a fost de 56,4%, pe când 2012 a fost cel mai dezastruos an, rata de promovare fiind de 44,4% - cea mai mică din ultimii 4 ani.

Probabil că cei care nu s-au înscris la sesiunea din vară a bacalaureatului nu s-au simţit suficient de pregătiţi. Totodată, cei care sunt corijenţi vor putea să se prezinte la sesiunea de toamnă. Pot fi situaţii în care copiii să fie plecaţi la părinţii care lucrează în străinătate, sau unii elevi s-au orientat către şcoli postliceale, unde diploma de bacalaureat nu este obligatorie.