Avocatul Poporului: Să se asigure dreptul la apărare în justiţie „în deplin volum” lui Stoianoglo

Natalia Moloşag - Avocat al Poporului din R. Moldova
Natalia Moloşag - Avocat al Poporului din R. Moldova (parlament.md)

Avocatul Poporului de la Chişinău, Natalia Moloşag a cerut ca Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit de infracţiuni de corupţie, să i se asigure „în deplin volum” dreptul la apărare în justiţie.

Natalia Moloşag consideră inadmisibile motivările şi justificările procurorului de caz privind restricţionarea unor drepturi ale lui Alexandr Stoianoglo, reţinut la 5 octombrie, fiind bănuit de corupţie.

Avocatul Poporului s-a referit la faptul că avocatul nu a putut vorbi cu Stoianoglo singur, ci numai în prezenţa „mascaţilor” de la SIS, menţionând că potrivit jurisprudenţei CEDO, dacă un avocat nu ar putea discuta cu acuzatul-clientul său fără nicio supraveghere şi nu ar putea primi de la acesta instrucţiuni confidenţiale, asistenţa juridică ar pierde mult din eficacitatea impusă de asigurarea respectării dreptului la un proces echitabil.

În concluzie, Avocatul Poporului a ţinut să sublinieze că va monitoriza evoluţia evenimentelor în cazul Stoianoglo în sensul respectării garanţiilor dreptului la un proces echitabil şi a drepturilor omului în general.

Un grup de procurori va acorda asistenţă procurorului Victor Furtună, care conduce urmărirea penală a Procurorului General suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo. Grupul a fost format „având în vedere complexitatea şi rezonanţa socială a cazului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe