Avocaţii lui Mihai Stoica îl vor scoate din închisoare. Cer suspendarea executării

Mihai Stoica.
Mihai Stoica. (mmstoica.ro)

Lovitură de teatru. Avocaţii lui Mihai Stoica afirmă că în sentinţa din Dosarul Transferurilor a fost încălcată egalitatea de tratament prevăzută în Constituţie, trei inculpaţi fiind condamnaţi în baza vechiului Cod Penal, iar ceilalţi 5 conform noului cod.

"Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare", susţin avocaţii în cererea de contestaţie de anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, în opinia avocaţilor, infracţiunile de care este acuzat Mihai Stoica s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani.

Avocaţii lui Mihai Stoica au făcut contestaţie şi cer suspendarea executării deciziei din data de 4 martie.

"Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat legea penală mai favorabilă e noul cod. (...) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?", se arată în documentul citat.

Apărătorii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor la trei ani şi şase luni, şi respectiv şase ani şi patru luni, pe care le-au primit cei doi în Dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea depusă pentru Mihai Stoica în 7 martie va fi judecată în data de 21 martie.

Contestaţia pentru Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie, urmând a se stabili data când va fi judecată.

În Dosarul Transferurilor, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 4 martie pe Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar pe Cristian Borcea, fostul acţionar al FC Dinamo, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.