Avionul rusesc prăbuşit în Sinai: Kremlinul menţine tăcerea în privinţa identificării vinovaţilor

Conform unor rapoarte în presa rusească, agenţiile de spionaj ruseşti şi egiptene au identificat persoanele implicate în doborârea unui avion de pasageri rusesc deasupra Egiptului în 2015. Kremlinul nu a confirmat rapoartele, dar nici nu le-a respins.
Un elicopter militar egiptean zboară deasupra rămăşiţelor unui avion de pasageri rusesc prăbuşit în zona Hassana, nordul Egiptului, 1 noiembrie 2015.
Un elicopter militar egiptean zboară deasupra rămăşiţelor unui avion de pasageri rusesc prăbuşit în zona Hassana, nordul Egiptului, 1 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, nu a confirmat şi nici nu a negat rapoartele care susţin că serviciile de securitate i-au identificat pe cei responsabili de doborârea unui avion de pasageri rusesc în octombrie 2015 în Egipt, a raportat joi agenţia de ştiri RBC.

“Nu pot să vă spun. Probabil ar trebui să întrebaţi serviciile de securitate”, a declarat Peskov, conform unui raport publicat joi de RBC.

Website-ul lifenews a raportat joi că serviciile de securitate ruseşti şi egiptene i-au identificat pe cei responsabili de doborârea avionului Airbus A321 deasupra peninsulei egiptene Sinai în 31 octombrie 2015.

Atacul terorist a provocat moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bord.

Conform raportului lifenews, autorităţile caută cel puţin 6 persoane, inclusiv un angajat al Aeroportului Sharm el-Sheikh care a fost responsabil de amplasarea explozibilului la bordul avionului rusesc.

Bărbatul a părăsit Egiptul după atacul terorist şi ultima dată a fost văzut în Turcia, a raportat lifenews.