Avion prăbuşit în Extremul Orient rus, aproape 50 de persoane aflate la bord se presupune că au murit

Un avion de pasageri Antonov An-24, cu circa 50 de persoane la bord, s-a prăbuşit în extremul orient al Rusiei, 24 iulie 2025 (X - screenshot)
Redacţia
24.07.2025

Un avion de pasageri Antonov An-24, cu aproximativ 50 de persoane la bord, s-a prăbuşit joi în Extremul Orient al Rusiei, iar informaţiile iniţiale sugerează că toţi cei aflaţi la bord au murit, au declarat oficiali ai serviciilor de urgenţă ruse, potrivit Reuters.

Fuzelajul în flăcări al avionului, o aeronavă din perioada sovietică, veche de aproape 50 de ani, a fost reperat la sol de un elicopter, iar echipele de salvare se îndreptau de urgenţă spre locul accidentului.

Un videoclip neverificat, filmat dintr-un elicopter şi postat pe reţelele de socializare, pare să arate că avionul s-a prăbuşit într-o zonă dens împădurită.

Avionul, al cărui număr de înmatriculare indica faptul că fusese construit în 1976, era operat de compania aeriană Angara, cu sediul în Siberia. Aeronava zbura din oraşul Blagoveşcensk spre Tynda şi a dispărut de pe radare în timp ce se apropia de Tynda, un oraş izolat din regiunea Amur, aflată la graniţa cu China.

Potrivit datelor preliminare, la bord se aflau 43 de pasageri, inclusiv cinci copii, şi şase membri ai echipajului, a declarat guvernatorul regional Vasili Orlov. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a estimat însă numărul total al persoanelor de la bord ca fiind puţin mai mic, în jur de 40.

Fragmente din avion au fost găsite pe un deal, la aproximativ 15 km de Tynda, a relatat agenţia Interfax, citând oficiali ai serviciilor de urgenţă.

„În timpul operaţiunii de căutare, un elicopter Mi-8 aparţinând Rossaviaţia a descoperit fuzelajul aeronavei, care era în flăcări. Salvatorii continuă să se îndrepte spre locul accidentului”, a scris pe Telegram Iulia Petina, reprezentant al serviciilor de urgenţă.

Autorităţile au anunţat declanşarea unei anchete privind prăbuşirea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor