Avioanele militare ale Siriei aproape au bombardat coaliţia americană

Avioane de luptă americane au fost ridicate de la sol pentru a proteja consilierii americani care operează alături de forţele kurde din nordul Siriei joi, după ce aceştia au fost aproape bombardaţi de avioane militare siriene
Preşedintele sirian Bashar al-Assad.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad. (Captură Foto)

Atacul sirian aerian a avut drept ţintă forţele kurde, sprijinite de personalul american implicat în operaţiuni speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, cpt. Jeff Davis.

Pentagonul a confirmat că toate forţele speciale americane se află în siguranţă. Davis a avertizat că ar fi bine ca guvernul sirian să fie "sfătuit" sa evite interferenţele cu forţele coaliţiei conduse de SUA, în viitor, a relatat NBC Nightly News.

"Noi privim tot ce aduce riscuri coaliţiei cu cea mai mare seriozitate şi avem dreptul inerent de autoapărare", a spus Davis.

Incidentul, care a semnănat foarte mult cu un atac, a fost una dintre cele mai serioase acţiuni ale fortelor regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad la care forţele terestre americane au fost supuse, potrivit Pentagonului.

Unităţi de Protecţie Naţionale Kurde - YPG - sunt aliate cu forţele americane pentru a lupta împotriva statului islamic în regiune.

Preşedintele Obama a anunţat în luna aprilie că SUA va desfăşura 250 de militari ai Forţelor de Operaţiuni Speciale pentru a instrui şi lupta alături de miliţiile locale din Siria. Aceasta a crescut prezenţa SUA în Siria, la aproximativ 300 de militari potrivit statisticii oficiale.