Avioane de luptă israeliene lovesc în nordul Siriei presupuşi luptători Hezbollah

Mai multe explozii au fost auzite în nord-vestul Damascului, iar unele rapoarte locale au susţinut că a fost vorba de "lovituri aeriene israeliene". Activiştii sirieni din opoziţie au presupus iniţial că avioanele de luptă au atacat poziţii ale armatei siriene, dar ulterior au precizat că atacul a avut loc împotriva luptătorilor Hezbollah.
Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Martorii susţin că cerul a fost "plin de avioane de luptă" înainte ca exploziile să fie auzite în regiune, conform rapoartelor.

S-a raportat că în zonă există luptători Hezbollah, dar aripa media a grupului terorist libanez încă nu a publicat o declaraţie după seria de explozii.

Se crede că raidul aerian a lovit zone în apropierea punctului de trecere al frontierei libanezo-siriene, în zona Falita Barrens din nordul Siriei.

O sursă din interiorul Apărării Aeriene Siriene a susţinut că Armata Arabă Siriană nu este prezentă în regiunea Falita Barrens – dar că Israelul a bombardat puternic zona.

Luna trecută, Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah în Siria, generând tensiuni între forţele aeriene israeliene şi cele siriene.

Sistemul de apărare antirachetă Arrow al Israelului a fost forţat să doboare o rachetă antiaeriană siriană, lansată asupra unui avion de luptă israelian în timpul atacului.