"Averea dobândită prin furt trebuie confiscată". USR anunţă un nou proiect legislativ

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, anunţă că formaţiunea sa a depus, vineri, un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă.

Iniţiativa a fost depusă în condiţiile în care România riscă sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro/zi pentru netranspunerea la timp a directivei.

Redăm postarea lui Barna:

"Averea dobândită prin furt trebuie confiscată

USR a depus astăzi un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă.

Această directivă, prin grija PSD şi a aliaţilor săi, a fost transpusă deficitar, în beneficiul infractorilor dornici să scape de răspundere penală şi să rămână şi cu averile dobândite ilicit. S-au introdus restricţii şi s-a limitat numărul infracţiunilor vizate de textul legal.

Pentru că România a refuzat să confişte averile dobândite din infracţiuni, Comisia Europeană s-a văzut nevoită să declanşeze procedura de infringement, ceea ce înseamnă că riscăm sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Încă o bilă neagră pe care românii nu o merită.

Ani de zile, infractori cu legături în mediile politice au făcut averi de neimaginat pentru românii cinstiţi.

Această stare de fapt trebuie să înceteze şi va înceta."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne