Autorităţile municipale: Mulţi elevi şi profesori din Chişinău se află în carantină. Situaţie dramatică şi în spitale

.
. (pixabay.com)

În instituţiile de învăţământ din Chişinău, peste 2700 de elevi se află în autoizolare după ce au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile în care aceştia îşi fac studiile, inclusiv printre ei, şi profesori. Potrivit Radio Chişinău, este vorba, în total, de 120 de clase din 44 de instituţii de învăţământ. De asemenea, în autoizolare au fost plasaţi şi 119 angajaţi, inclusiv, cadre didactice.

Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a precizat în cadrul şedinţei online a serviciilor primăriei că în în instituţiile de învăţământ primar şi secundar sunt înregistrate, în prezent, 143 de cazuri de infecţie de COVID-19 printre elevi şi 124 de cazuri în rândul angajaţilor, dintre care 110 confirmate la cadrele didactice.

„Sursele indicate de infecţie sunt, în majoritatea cazurilor, din familie. Ţin să menţionez că focare de îmbolnăvire în interiorul instituţiilor, unde să avem transmitere de la elev la elev, nu avem atestate”, a explicat Angela Cutasevici.
Săptămâna trecută au revenit la studii din autoizolare şi au reluat procesul educaţional cu prezenţa fizică 82 grupe şi clase din 39 de instituţii de învăţământ din Capitală.

Cât despre situaţia din grădiniţe, au fost înregistrate 2 cazuri de infecţie cu virusul Wuhan la copii şi 27 cazuri în rândul angajaţilor instituţiilor preşcolare. În autoizolare sunt plasaţi 94 copii şi 25 angajaţi, fiind vorba despre copii din 5 grupe din 5 grădiniţe.
Totodată, autorităţile municipale din sănătate au anunţat că 80 la sută din paturile spitalelor din Chişinău sunt ocupate şi că urmează să fie identificate noi locuri în spitale pentru internarea bolnavilor, notează Europa Liberă.

În cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei, şefa Direcţiei protecţie socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, a menţionat că, în prezent, în spitalele municipale sunt internaţi 714 de bolnavi contaminaţi cu Covid-19. De asemenea, aproape 17 mii de pacienţi infectaţi cu COVID-19, care se află în stare uşoară, sunt monitorizaţi la distanţă de către medicul de familie.

Precizăm că, până în prezent, numărul persoanelor infectate cu virusul Wuhan în Republica Moldova a ajuns la 56901, dintre care 25034 sunt cazuri identificate doar în capitală. Totodată, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii, bilanţul copiilor infectaţi cu coronavirus este în Moldova 3965, dintre care 244 mai mici de un an, 578 între 1 şi 5 ani, 720 între 5 şi 9 ani, 2423 între 10 şi 19 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe