Autorităţile federale mexicane l-au împuşcat pe ”El Mas Loco”, liderul de cartel declarat mort cu 3 ani în urmă

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto.
Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto. (YAMIL LAGE / AFP / Getty Images)

Baronul drogurilor Nazario Moreno, cunoscut şi ca ”El Mas Loco”, a fost împuşcat duminică în timpul unui schimb de focuri cu forţele federale desfăşurat în vestul Mexicului, conform oficialilor guvernamentali, notează Reuters.

Liderul cartelului infracţional ”Cavalerii Templieri”, Moreno a fost declarat decedat cu mai bine de trei ani în urmă însă corpul său nu a fost niciodată găsit. Totuşi, multe dintre autorităţile federale credeau că este încă în viaţă.

”Informaţiile anonime indicau faptul că Nazario Moreno nu numai că trăia, însă continua să opereze ca şef al grupului criminal efectuând şantaje, răpiri şi alte crime. Acest persoană era foarte periculoaseă”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui mexican.

De la anunţul decesului său din anul 2010, Moreno ar fi comis mai multe crime. Grupul criminal condus de Moreno a devastat vestul statului Michoan.

În luna decembrie 2010, atunci când Moreno şi-ar fi înscenat moartea, forţele guvernamentale au fost implicate într-un schimb de focuri cu membrii cartelului. Guvernul mexican a confirmat oficial decesul lui Moreno în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată duminică.

Moartea lui ”El Mas Loco”, sau ”Cel mai nebun”, reprezintă pentru preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, o victorie importantă în campania condusă de guvernul său împotriva celor mai puternice carteluri de droguri din ţară. În urmă cu o lună, autorităţile l-au capturat pe Joaquin ”Shorty” Guzman, cel mai căutat traficant de droguri din Mexic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe