Austria: Carantină totală, vaccinare obligatorie anti-COVID-19 pentru toată lumea

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
A.P.
19.11.2021

Austria va intra în carantină totală, de luni, iar de la 1 februarie va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, a anunţat, vineri, premierul Alexander Schallenberg.

Spre deosebire de anunţurile precedente, care au impus carantina doar pentru nevaccinaţi, acum lockdown-ul va fi impus tuturor.

Cancelarul Alexander Schallenberg a făcut anunţul după consultări cu adunarea guvernatorilor regiunilor din Austria.

„În pofida efortului din ultimele luni, nu am reuşit să convingem suficienţi oameni să se vaccineze”, a adăugat Schallenberg. El a reamintit că secţiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt supraîncărcate.

„Creşterea ratei de vaccinare este singura cale de ieşire din acest cerc vicios”, a afirmat Schallenberg.

Momentan, măsurile au fost impuse pentru o perioadă de 20 de zile.

Aproximativ 66% din populaţia Austriei este complet vaccinată, substanţial sub media europeană - şi una dintre cele mai scăzute rate din Europa Occidentală.

Numărul cazurilor de infecţie cu virus Wuhan este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidenţă de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor