Şefa de cabinet a unui om de afaceri chinez în exil pledează vinovată în SUA pentru fraudă

Miliardarul chinez Guo Wengui (st), aflat în exil, şi Steve Bannon, fostul consilier al preşedintelui american Donald Trump (Youtube - captură ecran)
Redacţia
04.05.2024

Şefa de cabinet a omului de afaceri chinez exilat Guo Wengui a pledat vinovată vineri pentru că a conspirat împreună cu acesta la o schemă masivă care a fraudat mii de investitori cu peste 1 miliard de dolari, potrivit Reuters.

Yvette Wang, în vârstă de 45 de ani, a pledat vinovată în faţa tribunalului federal din Manhattan pentru conspiraţie în vederea comiterii de fraudă electronică şi spălare de bani. Pledoaria sa a venit cu doar trei săptămâni înainte de a fi judecată alături de Guo.

Wang a fost reţinută de când ea şi Guo au fost arestaţi în martie 2023. Wang riscă acum până la 10 ani de închisoare atunci când se va prezenta în faţa judecătorului districtual al SUA Analisa Torres pentru pronunţarea sentinţei, la 10 septembrie, potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

"Wang a provocat durere şi pierderi atât de multor persoane, iar acum va fi trasă la răspundere pentru răul pe care ea şi alţii l-au provocat", a precizat procurorul federal Damian Williams într-o declaraţie.

Avocatul lui Wang nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Cunoscut şi sub numele de Ho Wan Kwok şi Miles Kwok, Guo este un critic al Partidului Comunist Chinez şi un asociat de afaceri al fostului consilier al fostului preşedinte american Donald Trump, Steve Bannon.

Guo a fost încarcerat în Brooklyn de la arestarea sa din martie 2023 şi urmează să fie judecat pe 22 mai sub acuzaţia că el şi complicii săi au fraudat investitori într-o companie media, în criptomonede şi în alte iniţiative.

Un act de acuzare susţine că Guo a profitat de prezenţa sa prolifică online şi de sutele de mii de adepţi, promiţând randamente financiare supradimensionate şi alte beneficii pentru a pune în aplicare o schemă care a ajutat la finanţarea stilului său de viaţă extravagant.

În timpul audierii de vineri, Wang a pledat vinovată de conspiraţie cu Guo şi cu alte persoane pentru a convinge în mod fraudulos victimele să trimită bani prin intermediul unor entităţi, inclusiv GTV Media Group, Himalaya Farm Alliance şi Himalaya Exchange ale lui Guo, din 2018 până în 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor