Australia în stare de şoc: Tânăr surfist de 15 ani a murit după ce a fost atacat de un rechin de patru metri lungime

Khai Cowley a căzut victimă în timp ce făcea surf împreună cu tatăl său în Ethel Beach. Corpul său a fost recuperat de poliţie.
Khai Cowley (screenshot via infobae.com)
Mioara Stoica
05.01.2024

Vestea morţii unui tânăr surfist promiţător a provocat emoţie în Australia. Khai Cowley, în vârstă de doar 15 ani, a fost atacat de un mare rechin alb în ultimele zile ale anului 2023 şi a murit din cauza rănilor provocate de prădător.

Potrivit presei locale, printre care şi 9News, Cowley a fost atacat în timp ce făcea surf pe plaja Ethel Beach, la aproximativ 160 de kilometri vest de Adelaide, în vârful peninsulei Yorke. Rapoartele indică faptul că micul surfer se afla lângă tatăl său când a fost muşcat la un picior, care a dus la deznodământul fatal.

"Poliţia din Yorke Mid North, detectivi şi investigatori ai faptei au fost prezenţi la faţa locului", a relatat postul local de televiziune, indicând totodată că trupul său a fost recuperat după ce echipele medicale au ajuns pe plaja din Parcul Naţional Dhilba Guuranda-Innes în urma unui apel după atac.

După ce a fost scos din apă, trupul lui Khai a fost transportat la un elicopter de salvare, dar, în ciuda încercărilor, nu au reuşit să salveze viaţa tânărului. Experţii au declarat că valurile de la Ethel Beach sunt considerate "dificile şi pentru surferi experimentaţi".

Postul de televiziune 7News din Adelaide a relatat că un bărbat a devenit "erou", deoarece acţiunea sa a fost decisivă în salvarea unui atac major al rechinului.

Tim Philip, localnic, a intrat în apă pentru a-l salva pe băiat după ce l-a văzut cum se zbate în apă şi încearcă să înoate până la mal, a precizat postul local de ştiri. "Aş spune că avea patru metri şi se învârtea în jurul lui", a declarat omul, care a încercat fără succes să îl salveze pe Cowley.

Atacul asupra lui Cowley a fost al cincilea în ultimul an în Australia de Sud.

Surfing South Australia a publicat un omagiu în numele micuţului Cowley şi l-a evidenţiat ca fiind "un copil fericit, bun şi respectuos" şi "care era iubit de colegii săi surferi". Aceştia au adăugat: "Khai era foarte implicat în comunitatea noastră de surfing, iar pasiunea sa pentru surfing provenea dintr-o familie cu rădăcini profunde în surfing în Africa de Sud. Ne va lipsi foarte mult în comunitatea noastră şi în apă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor