O surfistă intră în Cartea Guinness: a „călătorit” pe cel mai înalt val prins vreodată de o femeie [video]

Maya Gabeira
Maya Gabeira (captură video Youtube)

Cartea Guinness certifică faptul că surfista braziliană Maya Gabeira a reuşit să „călătorească” cu placa ei pe creasta unui val de 20,72 metri în apele de pe coasta oraşului Nazaré, din Portugalia.

Potrivit celor publicate de sportivă pe profilul său de socializare, Liga Mondială de Surf a informat-o că a fost confirmat faptul că acest val este cel mai mare pe care o femeie surfer l-a prins vreodată. Recunoaşterea oficială i-a fost comunicată luni 1 octombrie.

Pe aceeaşi plajă, Gabeira a suferit un accident, în octombrie 2013, atunci când a încercat să prindă cu placa ei un val gigantic şi a fost pe punctul să se înece. Vremea rea ​​a îngreunat salvarea sa şi în momentul când a ajuns pe coastă i-a fost aplicat un masaj cardiovascular. Recuperarea a fost lentă şi a petrecut mai multe luni fără a fi în măsură să concureze la cel mai înalt nivel.

Surfista recunoaşte că realizarea acestui record "a fost un vis", mai ales după accidentul din 2013.

Plajele din Nazaré, situate la 120 kilometri nord de Lisabona, primesc sute de surferi în fiecare an. Acest loc pitoresc este punctul preferat de întâlnire pentru surferii îndrăzneţi, cum este şi Maya Gabeira, numiţi "vânători de furtuni", care încearcă, uneori cu rezultate, să „călătorească”, timp de secunde, pe oceanele în starea lor cea mai sălbatică.

Imaginile clipului video de mai sus taie respiraţia!