Un peşte-soare gigant apare în largul coastei Laguna Beach, spre încântarea a doi surferi californieni [video]

Peşte-soare
Peşte-soare (captură video Youtube)

Imaginile unui peşte uriaş care înota în apropierea unei plăci de surf în Laguna Beach, California, au făcut recent înconjurul lumii. Este unul dintre cei mai mari peşte-soare, cunoscut şi sub numele de Mola Mola, văzut vreodată, având dimensiuni cuprinse între 2,7 şi 3 metri.

Rich German a filmat un videoclip, pe 2 decembrie, care arată o creatură marină plutind în derivă lângă prietenul său, Matthew Wheaton, care se afla pe o placă de paddleboard, în timp ce peştele şi omul se examinau cu atenţie.

„Matthew Weaton şi cu mine am dat peste acest peşte-soare masiv, la doar câteva sute de metri în larg, ieri. Conform internetului, cel mai mare întâlnit până acum avea 2,5 metri. Nu aveam cu ce să măsurăm, dar placa lui Matt are o lungime de 4 metri, iar peştele era pe aproape”, a scris German postarea sa de pe Instagram în care a apărut videoclipul.

„Este greu să compari un peşte-soare cu alte creaturi, pentru că arată atât de bizar – arată că un rechin mutilat. Am văzut mulţi de-a lungul anilor, dar acesta a fost cu siguranţă cel mai mare”, a mai spus el.

Dacă se confirmă, peştele-soare din această imagine ar fi cel mai greu peşte osos văzut vreodată, depăşind peştele-soare (Mola alexandrini) de 2,7 metri lungime şi 2.300 de kilograme, capturat în Japonia în 1996. Când au pornit de pe coastă, cei doi amatori de paddleboard, Rich German şi Matt Wheaton, sperau să vadă delfini, când au dat peste colosalul peşte-soare.

Capabilă să depună până la 300 de milioane de ouă, femela de peşte-soare generează pui de doar câţiva milimetri. Între timp, întâlnirea celor doi cu colosalul peşte-soare va rămâne memorabilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură