Aurul de la Baia Arieş, o afacere marca PSD?

Lingouri de aur
Lingouri de aur (MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)
Ana Ion
05.08.2015

Zăcământul aurifer de la Baia de Arieş, perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, urmează să fie explorat în vederea exploatării de firma administrată de actualul preşedinte al PSD Costineşti, Ema Gavrilă, fosta parteneră de viaţă a fratelui lui Radu Mazăre, senatorul PSD Alexandru Mazăre, relatează bn24.ro.

Potrivit unui document publicat în exclusivitate de publicaţia citată, BLUEBERRY RIDGE MINERALS SRL, companie înfiinţată de cetăţeanul american John Ernest Dahlman şi administrată de Ema Gavrilă a primit chiar zilele trecute licenţa de explorare privind exploatarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din perimetrul Geamăna-Colţii Lăzarului.

BLUEBERRY RIDGE MINERALS SRL a fost înfiinţată în 2011 la Deva , avându-l ca unic acţionar pe american.

"De la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate, lucru care nu l-a împiedicat pe preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu, să îi acorde licenţa pentru zăcământul aurifer de la Baia de Arieş. Interesant este că în august 2014 pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca la noul concurs să câştige BLUEBERRY RIDGE MINERALS SRL.", arată sursa citată.

În ceea ce-o priveşte pe Ema Gavrilă, bn24.ro relatează că aceasta a fost timp de 12 ani partenera de viaţă a senatorului PSD Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre. Ema Gavrilă a activat la PC, PPDD pentru a se opri în PSD, unde a obţinut funcţia de preşedinte al PSD Costineşti, iar la alegerile de la anul va candida din partea partidului la primăria Costineşti.

Articolul integral poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor