Atletism: Dublarea numărului de atleţi legitimaţi, punctul forte al FRA în ultimii 3 ani

(DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.03.2012

Dublarea numărului de sportivi legitimaţi în ultimii 3 ani, ridicarea calităţii medii a atleţilor de performanţă, ca bloc-start pentru ajungerea la super-calitate sunt punctele forte ale Federaţiei române de atletism, astfel cum au fost ele prezentate în Adunarea generală anuală a FRA, care a avut loc miercuri, la Casa Fotbalului din Bucureşti.

Raportul prezentat de preşedintele FRA, Sorin Matei, a punctat şi alte motive de satisfacţie, între care a relevat în primul rând faptul că la competiţiile naţionale pe diverse categorii de vârstă au participat 3.517 sportivi, iar la întrecerile internaţionale - 230, atleţii români obţinând în anul care a trecut 149 de medalii, dintre care 58 la seniori şi 91 la tineret, juniori şi copii. "Bucuria mea cea mare, pe care o consider realizarea numărul 1 din mandatul meu, este înfiinţarea campionatului naţional de copii 1, 2 şi 3, iar dorinţa cea mare este creşterea numărului de sportivi legitimaţi, care să ajungă la 10.000, pentru că numai astfel se poate ajunge la super-calitate", a subliniat Sorin Matei.

S-a relevat că, între aprilie 2011 şi martie 2012, federaţia a susţinut pregătirea şi participarea la competiţii internaţionale a componenţilor lotului olimpic, în care au fost rulaţi 78 de sportivi, din care vor ajunge la JO circa 20-25, cel mai numeros lot al delegaţiei României la Londra-2012.

Numărul important de sportivi legitimaţi, 8.267, de departe cel mai mare, depăşit doar de fotbal, este cuprins în 242 de structuri sportive afiliate, această activitate fiind posibilă şi prin faptul că FRA a ajuns la un buget în care ponderea veniturilor proprii a trecut de 30 la sută, restul fiind alocaţia de la bugetul de stat.

Adunarea a relevat, de asemenea, progresele înregistrate în reprezentarea atletismului românesc în organismele internaţionale, prin alegerea unor membri ai săi în asemenea foruri (Gabriela Szabo la IAAF, Traian Badea la ABAF), federaţia fiind reprezentată la 35 de reuniuni şi 13 congrese, seminarii şi conferinţe pe plan mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor