Armele folosite de fraţii Kouachi proveneau din Belgia; traficantul de arme s-a predat poliţiei


Doi bărbaţi înarmaţi se confruntă cu poliţia în apropiere de sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015.
Doi bărbaţi înarmaţi se confruntă cu poliţia în apropiere de sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Armele folosite de fraţii Said şi Cherif Kouachi în atentatul împotriva publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo proveneau din Belgia, a scris marţi cotidianul flamand Het Laatste Nieuws în ediţia online, informează EFE.

'Puştile Kalaşnikov şi lansatoarele de rachetă pe care le-au folosit miercurea trecută Said şi Cherif Kouachi împotriva redacţiei Charlie Hebdo proveneau din Belgia', a scris ziarul citat. Anchetatorii din Franţa şi Belgia sunt convinşi că fraţii Kouachi au obţinut armele prin intermediul francezului Amedy Coulibaly, autorul atentatului de la magazinul cuşer din Paris, unde au fost ucişi patru evrei. Potrivit publicaţiei, puştile şi lansatoarele de rachetă au fost cumpărate împreună cu alte arme de foc la preţul de circa 5.000 de euro, tranzacţia având loc în apropiere de Gare Bruxelles-Midi.

Miercuri, ziarul Le Soir, citat de EFE, scrie că belgianul care a negociat cu fraţii Kouachi livrarea de arme s-a predat poliţiei. Individul s-a prezentat marţi din proprie iniţiativă la o secţie de poliţie din Charleroi (sud). Belgianul a spus că a menţinut contactul cu Amedy Coulibaly şi a dat asigurări că francezul a încercat să cumpere un autoturism şi a încercat să-l înşele în timpul tranzacţiei.

Traficantul de arme belgian a mai spus că, atunci când a aflat că Amedy Coulibaly are legături cu gruparea radicală Statul Islamic (SI), s-a speriat şi a ales să informeze poliţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe