Armata Japoniei primeşte automate noi

Puşcă automată Howa5.56
Puşcă automată Howa5.56 (Youtube.com)

Jane’s Information Group raportează că Forţa de Auto-Apărare din Japonia (FAAJ) va primi automate noi de 5,56 mm şi revolvere de 9 mm pentru a apăra insulele din sud-vestul ţării de China.

Noul automat, denumit „Tip 20”, este fabricat în Japonia sub denumirea „Howa5.56”, şi a fost prezentat, luni, la Ministerul Apărării din Tokyo.

Purtătorul de cuvânt al FAAJ a declarat pentru Jane's că au fost achiziţionate 3.283 de bucăţi. Noua armă este rezistentă la apă şi este proiectată pentru a fi utilizată în operaţii amfibii. Arma are o putere de foc mai bună decât predecesoarea sa, puşca de asalt Howa Type 89 de 5,56 mm, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Achiziţionarea armelor vine într-un moment în care exerciţiile de război maritim ale regimului comunist de la Beijing au escaladat în jurul Taiwanului, Mării Chinei de Est şi Mării Chinei de Sud şi au crescut în frecvenţă în timpul pandemiei virusului Wuhan.

Săptămâna aceasta s-a observat o încordare suplimentară a relaţiilor de pe ambele maluri ale Strâmtorii Taiwanului şi a relaţiilor diplomatice sino-americane care continuă să se deterioreze pe măsură ce administraţia Trump cere responsabilizarea regimului comunist de la Beijing pentru modul în care a tratat focarul de virus Wuhan.