Armata iraniană afirmă că elicopterul lui Raisi a luat foc la scurt timp după prăbuşire şi nu a existat niciun semn de atac

Echipe de salvare căutând elicopterul prăbuşit care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi (Anadolu via Getty Images)
Redactia
26.05.2024

Elicopterul care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a luat foc la scurt timp după ce s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi nu a existat niciun semn că ar fi fost atacat, a anunţat presa de stat, citând investigatorii militari ai accidentului.

Declaraţia Statului Major al armatei, însărcinat cu investigarea accidentului, a fost citită la televiziunea de stat. Investigatorii nu au atribuit o vină, dar au precizat că mai multe detalii vor veni după investigaţii suplimentare, potrivit Yahoo News.

În accidentul de duminica trecută au murit Raisi, ministrul de Externe al ţării şi alte şase persoane.

De asemenea, declaraţia Statului Major a mai precizat că ultimele comunicaţiile dintre turnul de control şi echipajul elicopterului înainte de prăbuşire nu conţineau nimic suspect. Conform declaraţiei, ultima comunicare a elicopterului prăbuşit a fost între acesta şi două elicoptere care îl însoţeau cu aproximativ 90 de secunde înainte de prăbuşire.

Nu a existat niciun semn că s-a tras asupra elicopterului, iar traiectoria sa de zbor nu s-a schimbat, se arată în comunicat.

Elicopterul Bell, învechit, s-a prăbuşit duminică într-o regiune muntoasă izolată şi ceţoasă din nord-vestul Iranului. Locul prăbuşirii a fost descoperit luni dimineaţă, toţi cei opt de la bord fiind morţi.

Raisi a fost înmormântat joi într-un mormânt la sanctuarul Imam Reza din Mashhad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor