Arina Sabalenka este campioana turneului WTA de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite)

Tenismana belarusă a obţinut maximul de la turneul WTA de la Abu Dhabi, aceasta adjudecându-şi mult doritul trofeu după o finală câştigată în faţa rusoaicei Veronica Kudermetova, cu 6-2, 6-2.
Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka.
Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka. (Getty Images)

Arina Sabalenka (22 ani, 10 WTA) şi-a trecut în palmares trofeul turneului WTA de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii de 565.530 dolari, miercuri, aceasta impunându-se destul de uşor în ultimul act în faţa sportivei din Rusia, Veronica Kudermetova (23 ani, 46 WTA).

Sabalenka, cotată cu şansa a patra la cucerirea titlului, a trecut de oponenta sa în două seturi identice, scor 6-2, 6-2, după doar 65 de minute de joc efectiv.

"Am făcut tot ce am putut în fiecare meci de la început, sunt foarte fericită că am început noul sezon cu un titlu. Fiecare finală este cu adevărat ceva special şi aş spune că finalele sunt o competiţie diferită. Aceasta de azi a fost foarte frumoasă.." - a declarat proaspăta campioană.

Pentru jucătoarea belarusă, cel de-al nouălea titlu WTA îi aduce un salt de trei poziţii în ierarhia mondială, până pe 7.