Arabia Saudită: Se răspândeşte noul SARS, 4 decese şi alte 3 infecţii

Arabia Saudita: se răspândeşte noul coronavirus NCoV.
Arabia Saudita: se răspândeşte noul coronavirus NCoV. (- / AFP / Getty Images)

Ministerul Sănătăţii din Riad a anunţat moartea a patru persoane infectate cu noul coronavirus, în estul ţării, iar alte trei cazuri noi au fost identificate, informează luni agenţia AGI.

NCoV (noul coronavirus), cunoscut sub numele de MERS (Middle-East Respiratory Syndrome - Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) este un virus din aceeaşi familie ca SARS.

Guvernul saudit a declarat că cele trei cazuri noi privesc un copil în vârstă de doi ani, o femeie de 63 de ani şi un tânăr de 24 de ani, internaţi la terapie intensivă în spitale din Riad şi Jeddah.

Numărul total de persoane infectate în Arabia Saudită de noul virus a ajuns la 49. Până în prezent, 32 dintre ele au murit. Primele simptome ale coronavirusului mortal sunt febră şi tuse - care se agravează până ajung la pneumonie - dar guvernul saudit a avertizat că majoritatea persoanelor infectate suferă de boli cronice care slăbesc sistemul imunitar şi le fac mai "vulnerabile”.

Epoch Times a raportat despre revenirea SARS-ului la 27 februarie 2012. Până în prezent, SARS a infectat peste 8.000 de persoane din 26 de ţări şi a provocat 774 de decese, potrivit unui articol din New England Journal of Medicine, care descrie SARS ca prima pandemie a secolului XXI.

Prima raportare Epoch Times despre SARS a apărut în februarie 2003. În martie, când mass-media chineză de stat a încercat să muşamalizeze adevărul şi când alte agenţii mass-media chineze din afara Chinei nu prea au acordat atenţie SARS, ziarul The Epoch Times a publicat mai mult de 300 de articole de ştiri despre SARS, trimiţând o puternică avertizare pentru oamenii din întreaga lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe