Apple şi FBI se vor duela din nou în Congres în legătură cu criptarea informaţiilor

Apple Inc şi FBI sunt convocaţi în Congres săptămâna următoare pentru a depune mărturie în faţa legiuitorilor în legătură cu divergenţele privind accesul organelor legii la dispozitivele criptate, a anunţat joi un comitet congresional.
(Captură Foto)

Avocatul general al Apple, Bruce Sewell, şi Amy Hess, director executiv adjunct al Departamentului pentru ştiinţă şi tehnologie în cadrul FBI, vor depune mărturie marţi în paneluri separate în faţa unui subcomitet pentru energie şi comerţ în cadrul Camerei, alături de alţi oficiali ai agenţiilor de aplicare a legii şi experţi în tehnologie.

Directorul FBI James Comey a apărut în faţa unui comitet al Congresului luna trecută susţinând eforturile agenţiei sale de a obţine un ordin judecătoresc pentru a convinge Apple să deblocheze un iPhone folosit de unul dintre atacatorii implicaţi în incidentul din San Bernardino, California.

Ulterior, FBI a anunţat pe neaşteptate că va renunţa la cazul împotriva Apple privind atacul de la San Bernardino, după ce o terţă parte - compania israeliană Cellebrite – a ajutat guvernul să pătrundă în respectivul iPhone.

Dar săptămâna trecută, Departamentul american al Justiţiei a anunţat că doreşte în continuare să apeleze la tribunale pentru a convinge Apple să coopereze în vederea decriptării iPhone-urilor criptate, într-un alt caz separat din New York ce implică droguri.

Printre ceilalţi martori care vor depune mărturie sunt: Thomas Galati, şeful biroului de informaţii din cadrul Departamentului de Poliţie din New York; Charles Cohen, comandant al Indiana Internet Crimes Against Children Task Force; Matthew Blaze, profesor şi expert în securitate cibernetică la Universitatea din Pennsylvania.

La începutul acestei săptămâni, doi senatori americani au prezentat un proiect legislativ care va împuternici tribunalele să ordone companiilor hi-tech să predea date “într-un format inteligibil”.

Cercetătorii în domeniul securităţii şi susţinătorii libertăţilor civile susţin că acest proiect de lege este similar cu o interdicţie asupra utilizării unei criptări solide care este necesară pentru a opri hackerii sau diverse agenţii să pătrundă în telefoane penrtru a copia informaţii şi pentru a proteja securitatea generală a Internetului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe